Eetu Kallioinen skeetin EM-pronssille

Sotilasampujien Eetu Kallioinen suoriutui loistokkaasti skeet-ammunnassa Kroatian Osijekissa järjestetyissä Euroopan mestaruuskilpailuissa sijoittuen finaalissa kolmanneksi ja hankki samalla Suomelle maapaikan Tokion olympialaisiin.

Peruskilpailussa Kallioinen ampui 122 (24-24-25-24-25) yhdessä kuuden muun ampujan kanssa. Peruskilpailun parhaat tulokset, 123, ampuivat Kyproksen Georgios Achilleos ja Italian Gabriele Rossetti. Kallioinen selvitti itsensä finaaliin kuuden ampujan uusinnassa.

Finaalissa Kallioinen ampui 45 kiekkoa Euroopan mestaruuden voittaneen Rossettin ampuessa 55 ja hopealle sijoittuneen Achilleoksen ammuttua 53 kiekkoa.

Muista suomalaisista Tommi Takanen ampui peruskilpailussa 116 ja Timo Laitinen 114. Molemmat karsiutuivat jatkosta.

Suomella on nyt kaksi maapaikkaa skeetissä Tokion olympialaisiin. Suomen olympiakomitean määrittämien valintakriteerien mukaisesti Kallioinen kiinnitti itsensä ampumaansa maapaikkaan. Lari Pesosen kaksi vuotta sitten hankkiman toisen maapaikan täyttämisessä on mielenkiintoinen asetelma, kun tämän kevään EM-näytöissä toiseksi parhaiten Kallioisen jälkeen ampui Timo Laitinen. Kuitenkin ISSF:n maailman rankingissa Oskari Kössi on parhaana suomalaisena sijalla 23 (281 pistettä) ennen 27. sijalla olevaa Eetu Kallioista (212) ja 44. olevaa Lari Pesosta (80) sekä 124. sijalla olevaa Tommi Takasta (1). Timo Laitisella ei ole ISSF:n verkkosivujen mukaan sijoitusta maailman rankingissa.